Катарзис ли има  в публичната позиция на кмета на Промяната

...
Катарзис ли има  в публичната позиция на кмета на Промяната
Коментари Харесай

Тодор Балабанов, ГЕРБ-Варна: Катарзис или предизборна лъжа на кмета за продажбата на общински имоти

" Катарзис ли има  в обществената позиция на кмета на Промяната  или лъсна поредната  му предизборна неистина?! Истината стана ясна на днешното заседание на  ПК „ Собственост и стопанство “,  на което беше приета Стратегия и Годишна стратегия за ръководство и предписание с общински имоти.  Какъв катарзис претърпя общинската администрация и кмета, че за 2024 година се оферират за продажба над 400 общински парцели. "

Това пита Тодор Балабаланов, общински консултант от ГЕРБ и член на ПК „ Собственост и стопанство “, осведомят от пресцентъра на партията.

Ето какво пишат още от там:

" Той уточни, че Община Варна счита да продава 133 чисти незастроени общински терени, 122 парцела със собствен дребен дял, само че досега винаги е блокирала очистване на такава съсобственост, с цел да не се строи, както и 120 парцела – земя под законни здания,  повечето от които остарели къщички, които постоянно се бутат, с цел да се подвигат мегаломански
градежи. Тодор Балабанов напомни изказването на Благомир Коцев пред медиите от 9.01.2024 година:  „ Спиране на продажбите на общински парцели и промяна в Общ устройствен план са двете съществени ограничения, които Община Варна ще предприеме, за да спре презастрояването  на града “. Ще напомним, че Коцев като областен шеф блокира и осакати  бюджета на Община Варна за 2022 година поради продажба на общински парцели, като го прати в съда, където делото се точи още.

Общинският консултант Тодор Балабанов  поиска още първоначално  отлагане на заседанието на комисията поради, че не е изминал законовият 14-дневен срок  за обществено разискване на нейните оферти, само че управляващото мнозинство не се съобрази.  Със същия претекст за неизтекъл период за публично разискване ПК „ Транспорт “ ден по-рано отвхърли предлагането на групата на ГЕРБ за безвъзмезден градски превоз на възпитаници, студенти, пенсионери и хора с увреждания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР